Voor 13:00 uur besteld, vandaag nog bezorgd                     Zakelijk bloemen bestellen? Ga dan naar ons online bestelportaal 

Geschiedenis

Rob en Marga van Vogelpoel zijn in 1993 gestart met Van Vogelpoel Bloemenplaza. Wij zullen kort onze geschiedenis vertellen:

In 1993 hebben wij onze eerste winkel in de Nachtegaalstraat in Utrecht geopend. Dit was een goedlopende bloemenzaak. Al binnen drie maanden zijn we verhuisd naar de Burgemeester Reigerstraat. Een verhuizing binnen dezelfde wijk maar nu met een winkel tussen de andere vers winkels. Van de passantenwinkel groeiden we al heel snel door naar een zakelijke bloemist voor Utrecht maar ook voor de omgeving.

In juni 1999 kregen we de kans om de bloemenwinkel op het Centraal Station van Utrecht over te nemen. Een winkel die 365 dagen van het jaar open was. Hiermee werd ook onze service naar de bedrijvenmarkt vergroot. Voor ons ook de mogelijkheid om alle dagen beschikbaar te zijn voor de verschillende uitvaartverzorgers waar wij inmiddels voor werkten.

In 2005 is Van Vogelpoel Bloemenplaza gestart met verkoop via internet van zowel bloemen als aanverwante artikelen. Voor de provincie Utrecht hadden wij onze eigen bezorgers en externe bezorgdiensten. Voor de verzendorganisatie Topbloemen werden wij de uitvoerende bloemist voor een groot deel van Midden Nederland.

In 2006 is het pand aan de Burgemeester Reigerstraat verkocht en zijn de bedrijfsactiviteiten gefaciliteerd vanuit een grote bedrijfsruimte in Tull en 't Waal. Hiermee zijn we in staat om in te spelen op alle wensen van de zakelijke markt.

In 2008 hebben wij de Bloembinderij de Lelie te Nieuwegein overgenomen en laten invloeien in onze huidige bedrijfsactiviteiten. De Lelie was net als Bloemenplaza ook een bloemist voor de zakelijke markt in Nieuwegein.

In de periode van 2010 tot 2017 heeft er een enorme verbouwing plaatsgevonden op Utrecht Centraal Station. Waardoor de winkel te maken heeft gehad met meerdere verhuizingen en uiteindelijk geresulteerd heeft tot twee verkoopruimtes op Utrecht Centraal station. Ondertussen hebben wij een enorme groei mogen mee maken in de zakelijke markt en in de online verkoop in Tull en ’t Waal.

In mei 2017 is er besloten om de verkoop in de winkels op Utrecht Centraal Station te staken. Wij richten ons nu nog meer op de zakelijke markt vanuit de binderij in Tull en ’t Waal. Onze bloembindsters en bezorgers zijn vanaf 7.00 uur tot 20.00 uur werkzaam om zoveel mogelijk in te kunnen spelen op de wensen van de huidige markt.